Aktuality

Poradíme vám, ako s investičnou pomocou

ASES pripravila pre svojich členov online konzultácie o investičnej pomoci a zriadi špeciálnu rubriku na webe. Stačí napísať email na našu adresu.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR zverejnilo inštruktážne video, ktoré vysvetľuje detaily poskytovanej investičnej pomoci sociálnym podnikom. Osvetľuje napr. problematiku oprávnených nákladov, ale aj to, ako postupovať pri žiadaní o investičnú pomoc. Vo videu vystupujú viacerí zainteresovaní odborníci a okrem informácií o nenávratnej zložke – čiže dotácii – poskytuje informácie aj zástupca banky, finančné sprostredkovateľa, ktorý bude poskytovať návratnú formu pomoci – čiže zvýhodnené pôžičky. Video nájdete tu.

Napriek tomu je zrejmé, že ani táto forma vysvetľovania nepomôže zodpovedať všetky otázky, ktoré by sociálne podniky mohli mať. MPSVR SR upozorňuje, že vyškolilo pracovníčky a pracovníkov regionálnych centier pre sociálnu ekonomiku, ktorí sú pripravení odpovedať na ďalšie otázky.

Aliancia pre sociálnu ekonomiku na Slovensku (ASES) však ponúka svojim členom pomoc navyše. Oslovili sme odborníkov, ktorí budú priamo pracovať s poskytovaním pomoci v oboch jej formách, resp. ľudí, ktorí pravidlá pre poskytovanie investičnej pomoci nastavovali. Dohodli sme sa s nimi, že budú pripravení odpovedať na vaše otázky aj naživo. Samozrejme, vzhľadom na protiepidemické opatrenia “iba” na diaľku. ASES preto v prípade záujmu zorganizuje online konzultácie, na ktorých sa účastníci dozvedia – pevne dúfame – naozaj všetko.

Okrem toho na našom webe zriadime v priebehu niekoľkých dní novú rubriku v sekcii Pomoc a poradenstvo, ktorá bude obsahovať odpovede na všetky už položené otázky. Budete sa môcť pozrieť, či otázku, ktorá vás zaujíma, už niekto nepoložil pred vami. A ak áno, okamžite na ňu nájdete odpoveď.

Hoci naša organizácia nemá finančné prostriedky a dobrovoľníkmi nedokážeme nahradiť platených profesionálov v štátnych službách, urobíme všetko, aby sme Vám spoločne s ministerstvom a ľuďmi z regionálnych centier maximálne pomohli čo najrýchlejšie realizovať vaše investičné plány.

Leave a Reply